NIEUWS

Oktober 2018 was voor ons een drukke maand met 3 optredens! Klapper was het optreden tijdens het Tauwfeest op 13 oktober in Den Bosch voor een publiek van meer dan 1000 mensen! Daarnaast hebben we gespeeld tijdens het bokbierfestival in Groenlo en in Café Persee tijdens Muziek Totaal in Deventer.

Het optreden in Café Persee was het emotionele afscheid van onze drummer Arjen omdat hij heeft besloten de band te verlaten. Ruim 5 jaar heeft hij deel uitgemaakt van onze band en we zullen hem erg missen!
In november zijn we gaan we repeteren met Rene Olthof, onze nieuw drummer!

 

 

 

 Zondag 1 oktober 2017 hadden we ons eerste buitenlandse optreden in Herent (Leuven), België. We speelden in een voormalige melkfabriek tussen vele opgestapelde lege melkflessen, een fantastische en sfeervolle locatie! De ‘uitbater’ van de locatie (Bar Vital) was heel enthousiast en er zit zeker nog een vervolg aan. Wie weet wat de toekomst ons nog brengt na dit buitenlandse avontuur…

Nightboat to Caïro in Herent, België 

  

Op woensdagavond 22 februari 2017 trad the Bridge live op bij Radio Ideaal in de iBeat Recording Studio te Zelhem. We hebben een aantal van onze nummers gespeeld en er zijn interviews afgenomen met de bandleden. Het was een super ervaring en er zijn mooie opnames gemaakt. Check YouTube om de uitzending te zien en te beluisteren, of ga naar de website www.ideaal.org

 

 

IMG-20160427-WA0020_resized

Op Koningsdag 27 april speelden wij op het Hutspopfestival in Twello. Vanwege de slechte weersverwachting had de organisatie een mega grote tent neergezet op het Marktplein. Voor een enthousiast publiek van naar schatting 700 mensen speelden we een gevarieerde set, opbouwend naar een aantal swingende knallers. Wat ons betreft een groot succes!

 

 

 

IMG-20160416-WA0000_resizedVrijdag 15 april 2016 traden we op tijdens Woodstock on the Worp in ’t Hovenhuus in Deventer. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een aantal sixties nummers ingestudeerd, zoals Son of a preacher man, Wild Thing, Burning love, Beautiful people, Gimmie some lovin’, River deep en Take a little piece of my heart. Het publiek was laaiend enthousiast en wij kregen er extra energie van om een aantal nieuwe (maar eigenlijke oude) songs te spelen. Wie weet gaan we er ook een paar bewaren.

 

 

 

 

 

12916887_1273880112626640_6494005419211644351_oOp 1 april 2016 speelden wij in de finale van het Voorster bandgevecht in Café Gewoon Twelle in Twello. Er deden 3 bands mee, het niveau was hoog. Volgens de deskundige jury lag het allemaal zeer dicht bij elkaar maar uiteindelijk zijn wij tweede geworden, achter de winnaar Matts Thursday en vóór The Woof. Hoofdprijs is een optreden tijdens het Hutspopfestival in Twello op Koningsdag. Matts Thursday is verhinderd, en dat betekent dat The Bridge op 27 april vanaf 14 uur zal aantreden!

 

 

20160324_230943_resized_1Donderdag 24 maart traden wij op in café de Alm tijdens Muziek Totaal Deventer. Het was een heerlijk optreden met een super enthousiast publiek. Het geluid was erg goed, met dank aan de geluidsman Jos Harmelink. Tijdens het optreden werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Jouke, slachtoffer van de brand bij café de Buren van Schimmelpenninck op dinsdag 22 maart.
Door de brand gaat ons geplande optreden op vrijdag 25 maart 2016 in Café de Buren helaas niet door. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van Jouke.

 

poster Voorster bandgevechtOp 12 februari 2016 speelde The Bridge in de voorronde van het Voorster Bandgevecht in de zaal van Café Gewoon Twelle in Twello. Het was een spannende strijd tussen 4 bands. De jury oordeelde uiteindelijk dat The Bridge de winnaar was. Doorslag voor de jury gaf met name de originaliteit van de setlist, variërend  van popballads, reggae, folk en stevige rocksongs. Wat de jury zeer waardeerde, was dat we geen voor de hand liggende, commerciële songs speelden. De nummers werden volgens de jury strak, enthousiast en vakkundig uitgevoerd.
De beloning van deze overwinning is een plaats in de finale op 1 april 2016, ook weer in Gewoon Twelle. Samen met de overige 2 winnaars van de andere voorrondes strijden we voor de hoofdprijs: een optreden tijdens het festival Hutspop in Twello op Koningsdag.
Klik hier voor een artikel in Deventer Post van 15 februari over ons optreden in de voorronde.